MotivațiiCine suntem? De unde venim? Unde ne ducem? Ai cui suntem? De ce suntem aici pe Terra? Trăim în Lumină sau în Întuneric?  Dumnezeu este Lumina sau Întuneric? Dar Dumnezeu ce este? Ce este dragostea? Ce este Iubirea? Ce este sexul? Ce este păcatul? Ce este ataşamentul? Şi ce legătură avem cu toate astea? Ce este proprietatea? Ce deținem cu adevărat? Putem deține o ființă vie? Este un om ”al meu”?  Dar un animal?
            Ce este omul? Cine sunt Eu? Sunt eu personalitatea ”mea”? Ego-ul meu, eu sunt? Cine sunt eu? Am eu vreun rol aici? Care este rolul meu, sau misiunea mea? Cum știu dacă sunt pe calea mea sau m-am rătăcit? De ce văd în jurul meu și rău și bine? Unde este dreptatea? Dar Dumnezeu ce face? El există?
De ce îmi pun aceste intrebări? Cum am ajuns să citesc aceste rânduri? Care este căutarea mea? Ce este fericirea? Ce mă face fericit? Oare? Dar nefericit? Cum ar fi viața trăită în totală armonie cu ceilalți și cu natura? Cum ar fi lumea fără războaie, foamete, exploatare? Sunt oare necesare toate acestea? Am eu vreo legătură cu toate acestea? Sunt o ființă liberă cu adevărat? Sunt  eu manipulat? De cine? În ce mod, pe ce căi? Care este limita libertății mele? Unde începe și unde se termină Liberul meu Arbitru? Cât de mult este predestinare din ceea ce mi se întâmplă? Sunt creator, sau creatură? Ori amândouă? Îmi pot eu crea realitatea? În ce măsură? Cât de mult din ceea ce trăiesc zilnic este rezultatul creației mele? Oare pot eu să-mi îmbunătățesc calitatea vieții, trăirile? Sunt eu mai presus decât cel de lângă mine? Cu ce? De ce? Cu ce nu sunt?

Cum arată lumea în care îmi doresc să trăiesc?


Așa arată și lumea în care noi dorim să trăim...

Ține-ți această imagine vie în suflete și haideți să ne întâlnim aici, să ne răspundem la întrebări, să ieșim din propriile cutii, să ne eliberăm de vechile paradigme, de dependente, de atasamente, de credinte și să ne lăsăm pătrunși de Lumina Universului și de energia Iubirii Neconditionate Divine.... și să încălzim... Ce?
În jur, ceea ce privim, ce atingem, ce spunem, ce simțim, ce făptuim. Dar mai întâi de toate, pe noi înșine. Să ne cunoaștem cu adevărat, să ne înțelegem, să ne acceptăm, să ne integrăm experiențele, să ne privim treji credințele, paradigmele, limitările, dependentele, fricile, atașamentele să reușim să ne iubim pe noi înșine!

Am pornit pe drumul aflării răspunsurilor la cele de mai sus, dar și la multe altele. Această călătorie se poate porni exact din locul în care ne aflăm, căci drumul duce oricum către noi înșine. Doar că un loc in natură, unde să ne putem petrece viața, sau poate doar o parte din ea, este cel mai prielnic pentru experimentarea răspunsurilor aflate. De aceea am căutat și am ales un loc minunat pe Terra, retras și frumos, unde să ne putem regăsi mai ușor, să ne descoperim, să ne cunoaștem mai profund. Aici ne putem confrunta mult mai ușor cu credințele, limitările, fricile, atașamentele și dependențele noastre, generate de educatie, sistem si ego. Dacă găsim răspunsurile la întrebări, ne vindecăm așteptările, neîmplinirile, traumele și ne integrăm experiențele trecutului, vom putea accede la starea de a ne manifesta divinitatea, creînd cu pământ și dând Viață cu Energia Iubirii, pe propriul Spațiu de Iubire...

   Aici clădim o comunitate ecologic-spirituală deși nu suntem o grupare aliniată vreunei tradiții sau religii, nici nu respingem vreuna. Termenul de ecologie îl definim ca fiind modul de viață și de acțiune care să nu afecteze mediul înconjurător, sau să afecteze într-o mică măsură, privind acțiunile noastre pe sute de ani inainte, având intențiile orientate către îmbunătățirea mediului ambiant. Direcția spirituală care ne unește poate fi descrisă ca urmărind simultan trei direcții:
  • găsirea punctului de sprijin in momentul PREZENT
  • călătoria reamintirii naturii noastre originare
  • aflarea și înțelegerea misiunilor noastre individuale în această linie temporală.

Practica spirituală o constituie, în plan exterior, meditația zilnică care poate fi individuală sau în grup, în funcție de dorință. De asemenea pentru chestiuni de interes comun se practică ”meditația de aflare a căii înțelepte”, de către toți membrii. Puterea gândului colectiv fiind mult mai mare decât a celui individual, trebuie folosită în toate aspectele de importanță ale comunității.

Scopurile pe care le urmărim:
  •     Aplicarea în viața de zi cu zi a înțelegerii că totul este făcut din aceeași ”materie”, provine din aceeași ”sursă”, și Toți suntem Unul.
  •  Înțelegerea funcționării Naturii, îmbunătățirea și desăvârșirea Spațiului Vieții
  •   Recunoașterea și înțelegerea Energiei Iubirii, în toate formele sale de manifestare

Cum facem asta? Rămâne să aflăm împreună căile. Ca puncte de referință informaționale  există carti care unesc. Cel mai apropiat model de conduită etică în comunitatea noastră ar putea fi codul etic al amerindienilor, care își găsește aplicabilitatea și valoarea chiar și în aceste timpuri. Acest cod nu poate fi considerat obligatoriu ci doar o exprimare în cuvinte a ceea ce deja este în noi. Când recunoaștem cele de mai jos ca fiind adevăruri, intenții și moduri de acțiune ale noastre, acestea pot fi considerate de bun simț:

1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar sa-I vorbesti.
2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia, Gelozia si Lacomia izvorasc din instrainarea de Suflet. Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.
3. Cauta-te pe tine – prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta si doar tu mergi pe ea. Altii pot merge eventual, alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.
4. Poarta-te cu multa consideratie, cu oaspetii care iti intra in casa. Serveste-le mancarea cea mai gustoasa, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.
5. Nu lua (fura) ce nu este al tau, nici de la alta persoana sau de la comunitate si nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.
6. Respecta tot ce se afla de pe acest Pamant: oamenii, fiintele, plantele, tot ce este viu.
7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu-l intrerupi pe cel care vorbeste, sa nu razi de el si sa nu-i copiezi comportamentul in batjocura. Permite-i fiecarui om dreptul la exprimare personala.
8. Nu-i vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine, multiplicata.
9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului. Practica Optimismul.
11. Natura nu este aici, pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.
12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor si uda aceasta iubire, cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca. Asigura-le acest spatiu.
13. Evita sa ranesti inimile celorlalti, fii constient ca ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.
14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de vointa in acest Univers.
15. Toate sunt interconectate. Fii echilibrat. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.
16. Ia decizii constiente, legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.
17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios. Asa ceva este interzis.
18. Fii cinstit cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca nu te ingrijesti si nu te ajuti intai pe tine insuti.
19. Respecta alte credinte religioase. Nu le impune credinta ta.
20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrarea de Caritate.

Niciun comentariu: